Khamis, 27 Jun 2013

KOLEKSI KAPAL TERBANG

Assalamualaikum.  Dari syiling ke wang kertas ke barangan rare n limited @ antik aku jugak sedikit sebanyak menyimpan model diecast.  Tapi yang ni saje seje je sebab aku rasa cantik untuk disimpan dan mungkin berbaloi.  Aku hanya mengumpul bukan dalam skala yang besar sehingga penuh satu almari tapi cukup sekadar memiliki satu atau dua jer.  Biar masa jer yang berjalan dan kita tengok setakat mana aku boleh simpan.  Maklumlah nak kumpul sekali gus memang memakan kos yang tinggi.  Duit gaji bukan banyak mana pun..so kene beringat ingat la. 

Sebelum ni aku pernah post berkenaan KOLEKSI KERETA KEBAL.  Tapi malangnya pengumpulan aku tidak berjaya sebab faktor kewangan dan masa.  Siri dia memang banyak dan tak larat aku nak kejar.  Ada jugak kawan sekerja yang masih setia dengan kereta kebal dan dah hampir penuh satu almari besar. Lepas tu, aku beralih ke kapal terbang..yang ni pun saje saje sekadar nak buat perhiasan jer.  Lama dah aku beli cuma baru ni jer saje nak post. 


Model pertama
Siri perang dunia ke -2
United Kingdom


Yang ni Made in Malaysia
Malaysian Airline System
Bukan dari siri koleksi tapi yang ni beli kat kedai cenderamata je



USA dan Italy
Masih dalam kotak sebab takde tempat nak letak


Masih di dalam kotak juga


MIG 
Malaysia 1995


Label pada stand tertera bendera Malaysia

4 ulasan:

  1. Nanti kita beli almari besar ek..

    BalasPadam
  2. waaaaaaaaaaa.. dasyattt.. hobi yg menarik nii..

    hai.. salam kenal,
    follower no.32
    done follow sini,
    jom follow teman yea ..=)

    http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog
    http://honeyoyeke.blogspot.com/

    BalasPadam
  3. mane nx dapatkan model jet ni

    BalasPadam