Rabu, 6 Jun 2012

MINUM MILO ANDA JADI SIHAT DAN KUAT

Minum MILO anda Jadi Sihat Dan Kuat!Itula dia slogan milo yang aku rasa paling melekat di hati.  Sejak aku kecik lagi milo ni dah wujud.  Sampai teka teki pun ada berkait dengan milo.  'Macam mana Ali nak seberang sungai yang penuh buaya?' Jawapannya ' Ali masa tuh baru balik dari kedai dia beli milo, so minum milo tuh dia jadi la sihat dan kuat dan boleh terus lompat sungai tu. Lawan buaya pun boleh kut'.  Tu dia pengaruh milo zaman tu terhadap kanak-kanak.

Skang ni bila tengok balik rakan rakan collector mengumpul barang barang milo ni...old skool ke ..baru ke..semuanya telah mengimbau kembali zaman masa kita membesar minum milo.  Tahniah dan syabas kepada semua collector. Tanpa disedari selain kita memenuhi tuntutan minat, kita juga telah menyimpan sejarah yang mungkin akan dikenang oleh generasi akan datang.  So, untuk support rakan rakan colector di luar sana aku pun sekadar nak share barang milo yang aku ada...asalnya barang aku ni bukan untuk dikumpul ( semuanya aku n keluarga aku dah guna).  Tapi atas kesedaran tentang nilai yang ada, aku akan berusaha untuk kekalkannya (maksudnya aku tak buang atau biar buruk macam tu jer).


Tin milo 100 tahun NestleAda dua yang ni


Yang ni ada 4

Isteri aku isi nescafe paket Pernah jadi mainan anak aku.
Penutup dah hilang..sayang sekali


Berkarat sikit-sikitAnak aku conteng 
Boleh dipadam sebab pakai pensel
Itula dia serba sedikit mengimbau kenangan milo di zaman kanak-kanak.  Kepada semua rakan collector
di luar sana, teruskan usaha anda.  Teruskan minat anda dan sambil itu kita minum milo untuk kesihatan
kita.  Tahniah untuk semua!!  Sekian

3 ulasan:

  1. syabas bro!! banyak hasil buruan nampakya...tin milo 100thn nestle tu kasi simpan sekali dgn dia punyer air la..nanti tgk 25 tahun lagi klu umur panjang...mau jadi tuak aku rasa...he3...apa2 hal pon hasil Milo yg terbaik!!! teruskan usaha agar bertambah2 koleksi lu bro!!!

    BalasPadam
  2. koleksi aku ni tak terlawan koleksi ko..apapun kita kasi gerak sikit-sikit..minum milo setiap hari

    BalasPadam
  3. ADUH.. BANYAK LAGI YANG TAKDE NI.. KENA CARI LAGI..

    BalasPadam