Jumaat, 1 November 2013

DUIT PUN BOLEH BERLARI?

Assalamualaikum.  Apa dia Running Number? Nombor berlari? Maksudnya wang kertas yang mempunyai nombor prefix berturutan.  Memperolehi wang kertas yang mempunyai running number memang memberikan satu kepuasan selain dari menaikkan lagi nilai wang kertas tersebut. 

Setelah hampir dua tahun terlibat secara kecil kecilan dalam bidang numismatik ni..aku telah sedikit sebanyak memperoleh juga beberapa wang kertas dengan turutan running number. So, aku post kat sini beberapa running number yang tak seberapa ni


RM1 Jaafar Hussein



RM1 Zetty prefix ZA



RM1 ZA jugak...



RM5 Ahmad Don Cetakan Thomas



RM5 Ahmad Don Cetakan Canadian Banknote



RM1 Jaafar Hussein dengan benang sekuriti



10 keping nombor berlari RM1 Jaafar Hussein





Wang kertas RM1 dan RM5 je la yang ada pun..yang lain tak mampu...

SEKIAN

4 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. Cantikk... running number ZA. Saya pun ada jugalah simpan sikit-sikit.

    BalasPadam